Ελληνική σαλάτα καίσαρα με γαύρο μαρινάτο, τηγανητή κάπαρη, κρουτόν από προζυμένιο ψωμί και dressing ταραμά

Για την ελληνική σαλάτα καίσαρα με γαύρο μαρινάτο, τηγανητή κάπαρη, κρουτόν από προζυμένιο ψωμί και dressing ταραμά θα χρειαστείτε:

Γαύρος μαρινάτος Ευβοιας 150 γρ 

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 300gr 

Λαιμ 200γρ

Αλάτι 10gr 

Πιπέρι μαύρο τριμμένο Master Blend 10gr 

Κάπαρη ανθοί σε αλάτι  50gr 

Προζυμενιο ψωμί 300gr

Ταραμάς λευκός Πυθέας 50gr 

Ηλιέλαιο 200gr 

Σκόρδο Knorr Primerba 20gr 

Iceberg  1 τεμάχιο

Ελληνικό Μαρούλι 1 τεμάχιο

Εσκαρολ 1 τεμάχιο

Κεφαλογραβιέρα 150gr 

Αυγοτάραχο σκόνη 20gr 

Φινοκιο 300gr

 

Εκτέλεση:

Σε μίξερ χτυπάμε τον ταραμά μαζί με 50γρ από το ψωμι και 50γρ χυμό λαιμ. Ενσωματώνουμε σταδιακά το ηλιέλαιο μέχρι να έχουμε μια ταραμοσαλάτα. Αραιώνουμε την ταραμοσαλάτα με 200 ml νερο και ελέγχουμε τη γεύση για πιπέρι. Προσθέτουμε στο dressing ξύσμα από 1 λαιμ και  σκόρδο πολτό. Πλένουμε τα σαλατικά και φτιάχνουμε ένα μίγμα στο οποίο προσθέτουμε το φινοκιο κομμένο ζουλιεν. Τηγανίζουμε την κάπαρη μέχρι να ανοίξει το λουλούδι και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και ψήνουμε στον φούρνο με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μαρινάρουμε τα σαλατικά με το dressing ταραμά σε μια μπασινα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε τη σαλάτα με το μαρινάτο γαύρο.  Προσθέτουμε από πάνω τα κρουτόν τα οποία  πασπαλίζουμε με σκόνη αυγοτάραχο. Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα με αποφλοιωτή φλοίδες κεφαλογραβιέρας και ραντίζουμε τη σαλάτα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.