Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Ελληνική σαλάτα καίσαρα με γαύρο μαρινάτο, τηγανητή κάπαρη, κρουτόν από προζυμένιο ψωμί και dressing ταραμά
Για την ελληνική σαλάτα καίσαρα με γαύρο μαρινάτο, τηγανητή κάπαρη, κρουτόν από προζυμένιο ψωμί και dressing ταραμά θα χρειαστείτε:
Γαύρος μαρινάτος Ευβοιας 150 γρ ![]()
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 300gr ![]()
Λαιμ 200γρ
Αλάτι 10gr ![]()
Πιπέρι μαύρο τριμμένο Master Blend 10gr ![]()
Κάπαρη ανθοί σε αλάτι 50gr ![]()
Προζυμενιο ψωμί 300gr
Ταραμάς λευκός Πυθέας 50gr ![]()
Ηλιέλαιο 200gr ![]()
Σκόρδο Knorr Primerba 20gr ![]()
Iceberg 1 τεμάχιο
Ελληνικό Μαρούλι 1 τεμάχιο
Εσκαρολ 1 τεμάχιο
Κεφαλογραβιέρα 150gr ![]()
Αυγοτάραχο σκόνη 20gr ![]()
Φινοκιο 300gr
Εκτέλεση:
Σε μίξερ χτυπάμε τον ταραμά μαζί με 50γρ από το ψωμι και 50γρ χυμό λαιμ. Ενσωματώνουμε σταδιακά το ηλιέλαιο μέχρι να έχουμε μια ταραμοσαλάτα. Αραιώνουμε την ταραμοσαλάτα με 200 ml νερο και ελέγχουμε τη γεύση για πιπέρι. Προσθέτουμε στο dressing ξύσμα από 1 λαιμ και σκόρδο πολτό. Πλένουμε τα σαλατικά και φτιάχνουμε ένα μίγμα στο οποίο προσθέτουμε το φινοκιο κομμένο ζουλιεν. Τηγανίζουμε την κάπαρη μέχρι να ανοίξει το λουλούδι και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και ψήνουμε στον φούρνο με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μαρινάρουμε τα σαλατικά με το dressing ταραμά σε μια μπασινα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε τη σαλάτα με το μαρινάτο γαύρο. Προσθέτουμε από πάνω τα κρουτόν τα οποία πασπαλίζουμε με σκόνη αυγοτάραχο. Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα με αποφλοιωτή φλοίδες κεφαλογραβιέρας και ραντίζουμε τη σαλάτα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ



