Μοσχαρισια μαγουλα μπρεζε σε κρασι μαρουβα, καραμελωμενα κοκκαρια και γλασο μοσχαριου με καμμενο μελι

Για τα μοσχαρισια μαγουλα μπρεζε σε κρασι μαρουβα, καραμελωμενα κοκκαρια και γλασο μοσχαριου με καμμενο μελι θα χρειαστειτε:

 

Μοσχαρίσια μάγουλα Elivia 500gr 

Κρεμμύδι κοκκάρι 200γρ 

Κρασί Μαρουβας 300gr 

Fond Demi Glace Knorr 20gr 

Νιφάδες πατάτας Knorr 30gr 

Μελί 10gr

Σελερι 50gr

Κρεμμύδι ξερο 50gr

Καρότο 50gr

Μπαχάρι 10gr 

Δάφνη φύλλα 10gr 

Ξύδι Βαλσαμικο Παν 10gr 

Βασιλομανιταρα αποξηραμένα Δίρφυς 20gr 

Πελτές Τομάτας De Rica 20gr 

Fond Βοδινού Κnοrr 50gr 

Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Promar 20gr 

Αλάτι 10gr 

Πιπέρι φρέσκο τριμμένο 10gr 

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα και τα σοτάρουμε δυνατά με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Στην ιδιά κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδια, καρότα και σελερι σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τα μπαχαρικά το ξύδι και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το μελί σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό. Το σβήνουμε αμέσως με την demi glace και προσθέτουμε τα κοκκάρια ολόκληρα. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρει καλά η σάλτσα. Αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό, σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το κρέας με τα καραμελωμένα κοκκάρια και την δεμένη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι και σταγόνες από φρέσκο ελαιόλαδο

Για τον πουρέ:

Σ' ένα σκεύος προσθέτετε 135ml νερό και 1g αλάτι και αφήνετε να βράσει. Όταν βράσει, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε 60ml κρύο γάλα (3,5% λιπαρά). Αδειάζετε 100g της αφυδατωμένης πατάτας Knorr και ανακατεύετε καλά.

Αφήστε το µίγµα για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε καλά µια φορά πριν το σερβίρισμα.

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.