Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Μοσχαρισια μαγουλα μπρεζε σε κρασι μαρουβα, καραμελωμενα κοκκαρια και γλασο μοσχαριου με καμμενο μελι
Για τα μοσχαρισια μαγουλα μπρεζε σε κρασι μαρουβα, καραμελωμενα κοκκαρια και γλασο μοσχαριου με καμμενο μελι θα χρειαστειτε:
Μοσχαρίσια μάγουλα Elivia 500gr ![]()
Κρεμμύδι κοκκάρι 200γρ
Κρασί Μαρουβας 300gr
Fond Demi Glace Knorr 20gr ![]()
Νιφάδες πατάτας Knorr 30gr ![]()
Μελί 10gr ![]()
Σελερι 50gr
Κρεμμύδι ξερο 50gr
Καρότο 50gr
Μπαχάρι 10gr ![]()
Δάφνη φύλλα 10gr ![]()
Ξύδι Βαλσαμικο Παν 10gr ![]()
Βασιλομανιταρα αποξηραμένα Δίρφυς 20gr ![]()
Πελτές Τομάτας De Rica 20gr ![]()
Fond Βοδινού Κnοrr 50gr ![]()
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Promar 20gr ![]()
Αλάτι 10gr ![]()
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο 10gr ![]()
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα και τα σοτάρουμε δυνατά με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Στην ιδιά κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδια, καρότα και σελερι σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τα μπαχαρικά το ξύδι και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το μελί σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό. Το σβήνουμε αμέσως με την demi glace και προσθέτουμε τα κοκκάρια ολόκληρα. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρει καλά η σάλτσα. Αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό, σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το κρέας με τα καραμελωμένα κοκκάρια και την δεμένη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι και σταγόνες από φρέσκο ελαιόλαδο
Για τον πουρέ:
Σ' ένα σκεύος προσθέτετε 135ml νερό και 1g αλάτι και αφήνετε να βράσει. Όταν βράσει, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε 60ml κρύο γάλα (3,5% λιπαρά). Αδειάζετε 100g της αφυδατωμένης πατάτας Knorr και ανακατεύετε καλά.
Αφήστε το µίγµα για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε καλά µια φορά πριν το σερβίρισμα.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ



