Ζυμαρικό γεμιστό με ξιφία, σταφίδες, κουκουνάρι σε κρέμα από αγκινάρες και αγκινάρες κονφί σε λάδι άνηθου

Για το ζυμαρικό γεμιστό με ξιφία, σταφίδες, κουκουνάρι σε κρέμα από αγκινάρες και αγκινάρες κονφί σε λάδι άνηθου θα χρειαστείτε:

 

Ζυμαρικό με ξιφία, σταφίδες και κουκουνάρι Canuti 125gr 

Αγκιναράκι σε κρέμα Ginos 50gr 

Κρεμα Cuisine Rama 100gr 

Παστα θυμάρι Primerba Knorr 10gr 

Κρεμμύδι φρέσκο 250gr

Άνηθος 250gr

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 30gr 

Ηλιέλαιο 20gr 

Βούτυρο 82% 60γρ 

Αγκινάρα βολβοί σε λάδι Ginos 50gr 

Πατάτα 50gr

Κρεμμύδι ξερό 50gr

Αλάτι 10gr 

Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr 

Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 10gr 

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τον άνηθο και βγάζουμε τα κοτσάνια. Ζεσταίνουμε τα ελαία στους 60 βαθμούς κελσίου και ρίχνουμε τον άνηθο. Αφήνουμε να κρυώσει στο κατσαρόλι. Χτυπάμε στο μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σίτα. Διατηρούμε στο ψυγείο. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα καρέ και τα σοτάρουμε ελαφρά στο μισό βούτυρο να γίνουν ξανθά. Προσθέτουμε την κρεμά και την κρεμά από τις αγκινάρες. Βράζουμε για 3-4 λεπτά και περνάμε από το μπλέντερ να γίνει κρεμά. Δίνουμε γεύση με θυμάρι αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Βράζουμε το Delizie Canuti (ζυμαρικό) σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε τα Delizie Canuti (ζυμαρικό). Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι την κρεμά από τις αγκινάρες και σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου. Βάζουμε πάνω περιμετρικά τα Delizie Canuti (ζυμαρικό) και γαρνίρουμε με τα αγκιναρακια κονφι Τελειώνουμε με αρκετό λαδί ανήθου και φρέσκο πιπέρι.

 

*Όλα τα προιόντα με σύμβολο μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.