Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Το 2ο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην υψηλή vegan/vegetarian κουζίνα είναι γεγονός από τη Citrus Gastronomy
Η Vegan/vegetarian κουζίνα κερδίζει συνεχώς περισσότερο έδαφος και απασχολεί στις μέρες μας περισσότερο χώρο στα σύγχρονα μενού. Τα χορτοφαγικά πιάτα είναι πλέον επιλογές για περισσότερους καλεσμένους και η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να προσφέρουμε περισσότερη γεύση , να τα αναβαθμίσουμε και σίγουρα να τα παρουσιάσουμε με την ίδια βαρύτητα όπως το υπόλοιπο μενού μας, μειώνοντας έτσι τυχόν αρνητικά σχόλια σχετικά με την ποιότητα του φαγητού που προσφέρουμε. Όλα αυτά στην βάση της βιωσιμότητας και της ηθικής σε ένα κόσμο που αλλάζει και που κυρίως έχει ανάγκη για πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον και μας εξασφαλίζουν ένα πιο σίγουρο γαστρονομικό μέλλον.
Η Citrus Gastronomy Academy , φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Vegan γαστρονομίας από τον ειδικό της Vegan κουζίνας στον κόσμο, την κορυφαία σχολή Vegan/Vegeterian γαστρονομίας: την JOIA Academy με έδρα στο Μιλάνο και ιδρυτή τον βραβευμένο - για πρώτη φορά στην Ευρώπη - με αστέρι Michelin Pietro Leemann. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Master in Vegan gastronomy by JOIA academy θα έχει διάρκεια 5 ολόκληρες ημέρες. Θα ξεκινήσει την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 του μήνα.
Ο χώρος διεξαγωγής είναι ο χώρος Οδός Κασσάνδρας στο Γκάζι και οι ώρες διεξαγωγής είναι 11.00 έως 18.00.
Σας παραθέτουμε επιγραμματικά το καθημερινό πρόγραμμα της εκπαίδευσης:
Δευτέρα 22/11 Βάσεις της Vegan κουζίνας: ζωμοί, σάλτσες
Τρίτη 23/11 All about Vegan Ορεκτικό
Τετάρτη 24/11 Τo κυρίως πιάτο στην Υψηλή Vegan γαστρονομίας, εφαρμογή σε μπουφέ ξενοδοχείων
Πέμπτη 25/11 Vegan τυριά & Fermentation
Παρασκευή 26/11 Vegan dessert & παράδοση πιστοποιητικών
Το πλαίσιο της εκπαίδευσης θα είναι η Μεσογειακή κουζίνα από όπου θα αντληθούν και οι συνταγές, υλικά που θα παρουσιαστούν. Θα γίνει γευστική δοκιμή σε κάθε πιάτο από όλους τους συμμετέχοντες ( σε μορφή restaurant degustacion )και όλο το περιεχόμενο έχει προσαρμοστεί προκειμένου να καλύψει τις σύγχρονες Vegan ανάγκες ξενοδοχείων και των εστιατορίων τους. Φυσικά θα δοθεί πιστοποιητικό από την JOIA academy καθώς και αναλυτικά το συνταγολόγιο με αναλυτικές οδηγίες παρασκευών. Εισηγητής του προγράμματος είναι ο διευθυντής σπουδών της ακαδημίας JOIA executive Chef κ. Sauro Ricci και θα υπάρξει μετάφραση στα ελληνικά. Το κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο είναι 790 ευρώ ( περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων στο πρόγραμμα είναι συνολικά 25 άτομα.


E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ