Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Ριζότο κολοκύθας με τραγανό απάκι και κροστίνι από ζύμη pizza
Για το ριζότο κολοκύθας με τραγανό απάκι και κροστίνι από ζύμη pizza θα χρειαστείτε:
Πουρές κολοκύθας Ponthier 100gr ![]()
Πάστα κίτρινο κάρυ 20gr ![]()
Ρύζι αρμπόριο 100gr ![]()
Κρεμμύδι 50gr
Φασκόμηλο 10gr
Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr ![]()
Απάκι Κασσάκης 50gr ![]()
Βάση Pizza 50γρ ![]()
Ζωμός κοτόπουλο Knorr Find 250gr ![]()
Βούτυρο 82% 30gr ![]()
Grana Padano τριμμένο 20gr ![]()
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 20gr ![]()
Μπούκοβο καυτερό 10gr ![]()
Πράσο 50gr
Κρασί λευκό ξηρό Βοροινος Ζοινος 50gr ![]()
Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους ![]()
Εκτέλεση:
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο μαζί με το πράσο ζουλιέν, το μπούκοβο, το σκόρδο και το φασκόμηλο. Τα αφήνουμε να ιδρώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε την πάστα κάρυ, σοτάροντας λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε και το σβήνουμε με κρασί. Ανεβάζουμε με το ζωμό που τον έχουμε αναμείξει με την πάστα κολοκύθας και βράζουμε το ριζότο ακολουθώντας τις κλασικές διαδικασίες. Καλό ανακάτεμα και μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο σε καρεδάκι απάκι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει καλό χρώμα. Τοποθετούμε το απάκι σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λίπη. Παίρνουμε τη ζύμη πίτσας και την πλάθουμε σε λεπτά μακρόστενα κροστίνια. Την πασπαλίζουμε με αλάτι, φασκόμηλο και τριμμένη παρμεζάνα. Πριν τη ψήσουμε, τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι το κροστίνι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το ριζότο το φασκόμηλο και το δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα. Σερβίρουμε το ριζότο με το απάκι από πάνο και τα κροστίνι δίπλα στο πιάτο. Γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδο.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ




