Ριζότο κολοκύθας με τραγανό απάκι και κροστίνι από ζύμη pizza

Για το ριζότο κολοκύθας με τραγανό απάκι και κροστίνι από ζύμη pizza θα χρειαστείτε:

 

Πουρές κολοκύθας Ponthier 100gr 

Πάστα κίτρινο κάρυ 20gr 

Ρύζι αρμπόριο 100gr 

Κρεμμύδι 50gr

Φασκόμηλο 10gr

Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr 

Απάκι Κασσάκης 50gr 

Βάση Pizza 50γρ 

Ζωμός κοτόπουλο Knorr Find 250gr 

Βούτυρο 82% 30gr 

Grana Padano τριμμένο 20gr 

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 20gr 

Μπούκοβο καυτερό 10gr 

Πράσο 50gr

Κρασί λευκό ξηρό Βοροινος Ζοινος 50gr 

Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 

 

Εκτέλεση:

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο μαζί με το πράσο ζουλιέν, το μπούκοβο, το σκόρδο και το φασκόμηλο. Τα αφήνουμε να ιδρώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε την πάστα κάρυ, σοτάροντας λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε και το σβήνουμε με κρασί. Ανεβάζουμε με το ζωμό που τον έχουμε αναμείξει με την πάστα κολοκύθας και βράζουμε το ριζότο ακολουθώντας τις κλασικές διαδικασίες. Καλό ανακάτεμα και μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο σε καρεδάκι απάκι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει καλό χρώμα. Τοποθετούμε το απάκι σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λίπη. Παίρνουμε τη ζύμη πίτσας και την πλάθουμε σε λεπτά μακρόστενα κροστίνια. Την πασπαλίζουμε με αλάτι, φασκόμηλο και τριμμένη παρμεζάνα. Πριν τη ψήσουμε, τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι το κροστίνι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το ριζότο το φασκόμηλο και το δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα. Σερβίρουμε το ριζότο με το απάκι από πάνο και τα κροστίνι δίπλα στο πιάτο. Γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδο.

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.