Ελληνικό ράμεν με λουκάνικο Τζουμαγιάς

Για το Ελληνικό ράμεν με λουκάνικο Τζουμαγιάς θα χρειαστείτε:

 

Λουκάνικο Τζουμαγιάς Μπόρας 500gr 

Αβγά φρέσκα μέτρια Ηπειρώτικα 5 τεμάχια 

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 100gr 

Πράσο 500gr

Χυλοπίτες Misko 500gr 

Ζωμός κοτόπουλου Fond Knorr 2lt 

Αλάτι

Πιπέρι φρέσκο Master Blend 10gr 

Μαιντανός 100gr

Μανιτάρια πλευρώτους Διρφυς 500gr 

Πιπεριά καυτερή 100gr

Καλαμπόκι κομμένο

Κρεμμύδι φρέσκο 100gr

Κρεμμύδι ξερό 500gr

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr 

Ποικιλία μανιταριών δάσους Διρφυς 50gr 

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια 200gr από τα λουκάνικα, τα κρεμμύδια, το πράσινο μέρος από τα πράσα και τα κοτσάνια από τα πλευρώτους. Τα σωτάρουμε δυνατά σε ελαιόλαδο να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε σκόρδο, τα αποξηραμένα μανιτάρια και σωτάρουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν τ 2/3 του ζωμού και σουρώνουμε. Κόβουμε τα πλευρώτους και το πράσο ζουλιέν και σωτάρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τα αυγά ποσέ στο ρόνερ στους 64 βαθμούς για 60 λεπτά. Κόβουμε την καυτερή πιπεριά και το φρέσκο κρεμμύδι ζουλιέν και τα βάζουμε σε νερό με πάγο να διατηρηθούν. Βράζουμε τις χυλοπίτες για 10 λεπτά σε νερό και λίγο από το ζωμό που φτιάξαμε. Κόβουμε το καλαμπόκι και το σοτάρουμε ελαφρώς ίσα να ζεσταθεί και να πάρει χρώμα. Κόβουμε το λουκάνικο σε μήκος 10 εκατοστά και το σωτάρουμε. Το τελειώνουμε στο φούρνο. Σε βαθύ μπολ σερβίρουμε πρώτα τις χυλοπίτες και τις σκεπάζουμε με το ζωμό. Τοποθετούμε όλες τις γαρνιτούρες γύρω γύρω στο μπολ, καθαρίζουμε και κόβουμε το αβγό στη μέση και το τοποθετούμε και αυτό. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι και τελειώνουμε με φρέσκο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδο.

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο   μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus