Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Picanha με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, ζεστό γιαούρτι και chutney τομάτας.
Για τη Picanha με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, ζεστό γιαούρτι και chutney τομάτας θα χρειαστείτε
Picanha Αρνιού Silver Fern Farms 300gr ![]()
Μελιτζάνα 250gr
Φυστικοβουτυρο Calve 50gr ![]()
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Promar 30gr ![]()
Βούτυρο 82% 100gr ![]()
Γιαούρτι Κατσικίσιο 50gr ![]()
Κύμινο Σκόνη Master Blend 5gr ![]()
Πάπρικα Αριδαίας Καπνιστή Master Blend 5gr v
Τσιμενη Σκόνη 5gr ![]()
Τομάτες 200gr
Κρεμμύδι Ξερό 100gr
Λαιμ 20gr
Δυόσμο 30gr
Ζάχαρη Καστανή 50gr ![]()
Μπουκοβο Καυτερό 5gr ![]()
Αλάτι 30gr ![]()
Πιπέρι Φρέσκο 10gr ![]()
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε μια άρμη με 30% αλάτι στο λίτρο(νερο) και βάζουμε το αρνί για 10 λεπτά. Σκουπίζουμε καλά και κλείνουμε σε σακούλα μαγειρέματος με ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι κλαδάκια. Ψήνουμε στους 58 βαθμούς για 1,5 ώρες. Ψήνουμε τη μελιτζάνα σε δυνατή φλόγα να καεί εξωτερικά και να παραμείνει λευκή μέσα. Καθαρίζουμε ζεστή την μελιτζάνα και ρίχνουμε την σάρκα σε μπλέντερ με το φυστικοβουτυρο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά και τελειώνουμε με το χυμό από το λαιμ. Διατηρούμε ζεστό. Κόβουμε την τομάτα και το κρεμμύδι καρέ. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολακι καλά και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη αργά να γίνει καραμέλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις φύγει η υγρασία προσθέτουμε την τομάτα και αφυδατώνουμε επίσης. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο το ξύσμα από το λαιμ και το μπουκοβο. Ανακατεύουμε και διατηρούμε σε θερμοκρασία δωμάτιου. Αφαιρούμε το κρέας από την σακούλα και κόβουμε σε 2 κομμάτια κατά μήκος. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφριά το κρέας και από τις δυο πλευρές να πάρει χρυσαφί χρώμα με λίγο βούτυρο. Μπορούμε αν θέλουμε εναλλακτικά να ψήσουμε το κρέας στην σχάρα μαρινάροντας το με ελαιόλαδο και αλάτι. Σε ένα μικρό κατσαρολακι καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τέλος το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα μελιτζάνας σαν βάση στο πιάτο ,το κρέας πάνω και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα από το γιαουρτι. Γαρνίρουμε με το chutney της τομάτας και φρέσκο ελαιόλαδο.
*Όλα τα προιόντα με σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ


