Πέννες με φρέσκο τόνο σοτε, ανθούς μπρόκολου, ψητά τοματίνια και λεμονάτη πέστο ρόκας

Για τις πέννες με φρέσκο τόνο σοτε, ανθούς μπρόκολου, ψητά τοματίνια και λεμονάτη πέστο ρόκας θα χρειαστείτε:

 

Canuti garganelli 100gr 

Τόνος κιτρινοπτερος φιλέτο 80gr 

Μπρόκολο 4-6cm iqf Ardo 50gr 

Τοματίνια κόκκινα 50gr 

Φινόκιο 60gr

Pesto ρόκας Ginos 80gr 

Ελαιόλαδο extra παρθένο Promar 50gr 

Πάστα σκόρδο Knorr Primerba 10gr 

Λεμόνι 50gr

Λαιμ 50gr

Αλάτι 10gr 

Πιπέρι κόκκους 10gr 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα Canuti garganelli σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού. Κόβουμε τον τόνο σε κομμάτια καρέ μεσαίου μεγέθους. Ξεπαγώνουμε το μπρόκολο κάτω από τρεχούμενο νερό ή αν θέλουμε το χρησιμοποιούμε και κατεψυγμένο. Κόβουμε το φοινοκιο στο μαντολίνο και το βάζουμε σε νερό με πάγο να γίνει ακόμα πιο τραγανό. ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα τοματινια με τον τόνο σε μια μπασινα. Ρίχνουμε το πιεστό ροκας ξύσμα από λαιμά και το χυμό από λεμόνι. ρίχνουμε το μπρόκολο στο νερό που βράζουν οι πέννες 1 λεπτό πριν τις αφαιρέσουμε στην Μπασινά με το πεστο. ρίχνουμε τα υλικά από το τηγάνι και τις στραγγισμένες πέννες με το μπρόκολο και ανακατεύουμε καλά αλλά με μαλακές κινήσεις. Σερβίρουμε σε πιάτο της αρέσκειας μας γαρνίρουμε με το φονικοί και φρέσκο ελαιόλαδο.

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.