Παπαρδέλες bolognaise από βουβαλίσιο κιμά και ξερή μυζήθρα

Για τις παπαρδέλες bolognaise από βουβαλίσιο κιμά και ξερή μυζήθρα θα χρειαστείτε:

 

Παπαρδέλες Canuti 1 μερίδα 600gr (100gr ανα μεριδα) 

Κιμάς βουβαλίσιος λαπά Μπόρας 500gr 

Σάλτσα αγγλική Knorr 100gr 

Ζωμός βοδινό Knorr Fond 500gr 

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr

Κρεμμύδι 150gr 

Καρότο 150gr

Σέλερι 150gr

Πράσο 150gr

Πελτες τομάτας De Rica 20gr 

Βούτυρο 82% 100gr 

Μπαχάρι ολόκληρο  5gr

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 200gr 

Αλάτι ψιλό 10gr 

Πιπέρι μαύρο Master Blend 10gr 

Δαφνόφυλλα 10gr 

Μυζήθρα ξερή 50gr 

 

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο μέχρι να καβουρδιστεί. Αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και στο λάδι που έχει μείνει σωτάρουμε τα λαχανικά κομμένα καρέ. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, σωτάρουμε μέχρι να ψηθεί μαζί με τα λαχανικά και σβήνουμε με το ζωμό. Προσθέτουμε ξανά τον κιμά, την αγγλική σάλτσα, τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Παράλληλα, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε τον κιμά, τις παπαρδέλες και τα τελειώνουμε το βράσιμο τους με από νερό. Δένουμε με βούτυρο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη μυζήθρα ξερή.

 

*Όλα τα προιόντα με σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.