Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Λαιμός αρνιού με κριθαράκι στη γάστρα.
Για τον λαιμό αρνιού στιφάδο με κριθαράκι στη γάστρα θα χρειαστείτε:
Λαιμός αρνιού κατεψυγμένος Silver Ferns Farm 200gr ![]()
Πανσέτα καπνιστή Κασσάκης 100gr ![]()
Δενδρολίβανο Knorr Primerba 10gr ![]()
Κρασί κόκκινο Ζιτσα Βοροινος Οινος 300gr ![]()
Ξύδι κόκκινο ΠΑΝ 100gr ![]()
Ζωμός βοδινό Knorr Fond 20gr ![]()
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 20gr ![]()
Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr ![]()
Κρεμμύδια κοκκάρι 200gr
Κρεμμύδια ξερά 200gr
Τομάτα πούλπα De Rica 200gr ![]()
Κριθαράκι μέτριο Misko 100gr ![]()
Αλεύρι Μύλοι Λούλοι 20gr ![]()
Μπαχάρι ολόκληρο 10gr ![]()
Δαφνόφυλλα 10gr ![]()
Αλάτι 10gr ![]()
Πιπέρι μαύρο τριμμένο Master Blend 10gr ![]()
Μυζύθρα ξερη 50gr ![]()
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τους αρνισιους λαιμούς από τυχόν λίπη και ίνες. Τους μαρινάρουμε με αλάτι και φρέσκο πιπέρι και τους αλευρώνουμε. Στη συνέχεια, τους σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, τους αφαιρούμε από το σκεύος και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πανσέτα σε κύβους, το σκόρδο, το μπαχάρι και το δενδρολίβανο. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μία γάστρα μαζί με τους αρνίσιους λαιμούς. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε καρέ κόψιμο, τα κρεμμυδάκια στιφάδου, αλάτι, πιπέρι και τα δαφνόφυλλα και ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 90 λεπτά.
Όταν ολοκληρωθούν τα 90 λεπτά, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αν τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι σβήνουμε το φούρνο.
Για το σερβίρισμα προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένη ξερή μυζήθρα.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα βρείτε στην Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ


