Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Κριθαρώτο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και σύγκλινο
Για το κριθαρώτο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και σύγκλινο θα χρειαστείτε:
Κριθαράκι Μέτριο Misko 100gr ![]()
Συγκλινο Κρήτης Κασσακης 20gr ![]()
Κρεμμύδι 20gr
Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 10gr ![]()
Ούζο 20gr ![]()
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 60gr ![]()
Μελάνι σουπιάς Perla Cataliment 10gr ![]()
Ζωμό οστρακοειδών Knorr Fond 200gr ![]()
Βούτυρο 82% 30gr ![]()
Γαρίδες ατλαντικού Νο.1 300gr ![]()
Μύδια καπνιστά 50gr ![]()
Πέρλες yuzu Perla Cataliment 10gr ![]()
Γαυρος μαρινάτος Ευβοίας 10gr ![]()
Μάραθος φρέσκος 10gr
Φινόκιο 20gr
Lime 80gr
Αυγοτάραχο σε σκόνη 1gr
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σύγκλινο και το σκόρδο κομμένα καρέ. Προσθέτουμε κριθαράκι και σωτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και δένουμε το κριθαρώτο με βούτυρο και ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλι και σώμα. Σωτάρουμε τη μία γαρίδα σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με χυμό από Lime και ξύσμα. Κόβουμε την άλλη γαρίδα πολύ ψιλό καρέ και φτιάχνουμε ένα ταρτάρ με χυμό και ξύσμα από Lime, ελαιόλαδο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε το κριθαρώτο σε ανοιχτό πιάτο και από πάνω βάζουμε όλα τα θαλασσινά μας. Κάνουμε ένα κενέλ από το ταρτάρ και το τοποθετούμε πάνω από το κριθαρώτο. Τελειώνουμε με σκόνη αυγοτάραχο και ελαιόλαδο.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ




