Κριθαρώτο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και σύγκλινο

Για το κριθαρώτο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και σύγκλινο θα χρειαστείτε:

 

Κριθαράκι Μέτριο Misko 100gr  

Συγκλινο Κρήτης Κασσακης 20gr 

Κρεμμύδι 20gr

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 10gr 

Ούζο 20gr 

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 60gr 

Μελάνι σουπιάς Perla Cataliment 10gr 

Ζωμό οστρακοειδών Knorr Fond 200gr 

Βούτυρο 82% 30gr 

Γαρίδες ατλαντικού Νο.1 300gr 

Μύδια καπνιστά 50gr 

Πέρλες yuzu Perla Cataliment 10gr 

Γαυρος μαρινάτος Ευβοίας 10gr 

Μάραθος φρέσκος 10gr

Φινόκιο 20gr

Lime 80gr

Αυγοτάραχο σε σκόνη 1gr

 

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σύγκλινο και το σκόρδο κομμένα καρέ. Προσθέτουμε κριθαράκι και σωτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και δένουμε το κριθαρώτο με βούτυρο και ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλι και σώμα. Σωτάρουμε τη μία γαρίδα σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με χυμό από Lime και ξύσμα. Κόβουμε την άλλη γαρίδα πολύ ψιλό καρέ και φτιάχνουμε ένα ταρτάρ με χυμό και ξύσμα από Lime, ελαιόλαδο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε το κριθαρώτο σε ανοιχτό πιάτο και από πάνω βάζουμε όλα τα θαλασσινά μας. Κάνουμε ένα κενέλ από το ταρτάρ και το τοποθετούμε πάνω από το κριθαρώτο. Τελειώνουμε με σκόνη αυγοτάραχο και ελαιόλαδο.

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.