Energy bowl ελληνική σαλάτα με κινόα, τοματίνια, κάπαρη, ελιές, φέτα και flakes αγγουριού

Για το Energy bowl ελληνική σαλάτα με κινόα, τοματίνια, κάπαρη, ελιές, φέτα και flakes αγγουριού θα χρειαστείτε:

 

Σαλάτα με κινόα Knorr 100gr 

Αλάτι 20gr 

Φρέσκο πιπέρι 10gr 

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 60gr 

Λευκό βαλσάμικο ξύδι ΠΑΝ 10gr 

Τοματίνια τρίχρωμα 150gr

Αγγούρι 50 gr

Καπαρόμηλα Ginos 30gr 

Πιπεριές τρίχρωμες 100gr 

Φέτα Αρβανίτη 40gr 

Δυόσμος 20 gr

Κρεμμύδι φρέσκο 25 gr

Κρεμμύδι ξερό 50 gr

Αβγά μέτρια Ηπειρώτικα 1τεμάχιο 

Κολοκυθάκια baby 100gr

 

Εκτέλεση:

 

Ρίχνουμε 100γρ από την knorr κινοα σε ένα μπολ ,προσθέτουμε 180ml βραστό νερό, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ. Σε 20 λεπτά το προϊόν είναι έτοιμο. Την κρυώνουμε καλά και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε με την κινόα προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρούμε προσεκτικά την σάρκα και κόβουμε πολύ ψιλό ζουλιεν. Διατηρούμε σε πάγο. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Κρυώνουμε σε πάγο και τα διατηρούμε κρύα. Βράζουμε το αβγό για 10 λεπτά και κρυώνουμε. Καθαρίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και κόβουμε ζουλιεν. Το ρίχνουμε μέσα στο ξύδι και το συντηρούμε εκεί. Πλένουμε το αγγούρι και κόβουμε στην μηχανή αλλαντικών κατά μήκος λεπτές φέτες και τις διατηρούμε σε παγωμένο νερό. Πλένουμε τα τοματακια και τα κόβουμε κατά μήκος ή στην μέση. Παίρνουμε την μαριναρισμένη κινόα και την σερβίρουμε σε ανοιχτό μπολ σαλάτας σαν βάση. Περιμετρικά του μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά ανά είδος σχηματίζοντας ένα στεφάνι. Τοποθετούμε τη φέτα κομμένη καρέ στην μέση και πάνω από το μπολ και τρίβουμε το αβγό σε όλη την επιφάνεια. Γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο  και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

 

*Όλα τα προιόντα με σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.