Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Κοντρα αρνιου σωτε σε μινεστρονε από καρότα, αυγολεμονο καροτου και τραγανο προσουτο
Για την κοντρα αρνιου σωτε σε μινεστρονε από καρότα, αυγολεμονο καροτου και τραγανο προσουτο θα χρειαστείτε
Αρνιών Κόντρα Silver Fern Farms 250gr ![]()
Καρότο 150gr
Καρότο baby Πορτοκαλί 30gr
Καρότο baby Μωβ 30gr
Καρότο baby Κίτρινο 30gr
Λεμόνι 50gr
Fond Κοτοπουλου Knorr 100gr ![]()
Προσούτο Πάρμας Fiorucci 30gr ![]()
Κρεμμύδι ξερό 50gr
Σκόρδο Ψιλοκομμένο Eurovita 20gr ![]()
Βούτυρο 82% 20gr ![]()
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Promar 30gr ![]()
Φρέσκο Θυμάρι 20gr
Μέντα Φρέσκια 20gr
Αλάτι 20gr ![]()
Πιπέρι Φρέσκο 10gr ![]()
Αβγό μέτριο Ηπειρώτικα 1 ![]()
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε το αρνί καλά και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε σε σακούλα μαγειρέματος και μαγειρεύουμε σε roner στου 55 βαθμούς για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τα απλά καρότα και τα κόβουμε καρέ. Σε κατσαρόλι τα σοτάρουμε με το βούτυρο το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανεβάζουμε με το fond και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Φτιάχνουμε την γεύση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αβγό. Χτυπάμε ξανά και μεταφέρουμε σε σιφον με 1 αμπούλα αζώτου και διατηρούμε ζεστό στους 60 βαθμούς. Κόβουμε το προσουτο σε φέτες και το ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό. Καθαρίζουμε τα καροτακια τα κόβουμε κατά μήκος και τα μπλανσαρουμε σε αλατισμένο νερό. Παγώνουμε σε μπάνιο με πάγο και στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο σκόρδο και σοτάρουμε τα καροτσάκια να ροδίσουν . Τελειωνουμε με λίγο από το αυγολέμονο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αφαιρούμε το αρνί από την σακούλα και το σκουπιζουμε. Ριχνουμε σε τηγάνι λίγο βούτυρο και το θυμάρι και δίνουμε χρώμα στο αρνί. Αφαιρούμε το αρνι και ξεκουράζουμε σε ζεστό περιβάλλον. Σε βαθύ πιάτο ρίχνουμε την μινεστρονε από τα καρότα και από πάνω το αυγολέμονο από σιφον. Κόβουμε το αρνί σε μενταγιόν και σερβίρουμε πάνω από τα καρότα. Τελειώνουμε με αυγολέμονο καρότου το τραγανό προσουτο σπασμένο και φρέσκο ελαιόλαδο.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ



