Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Αραντσίνι με καπνιστη πανσέτα, σάλτσα ψητής τομάτας με sriracha και τριμμένο ξερό ανθότυρο
Για το αραντσίνι με καπνιστη πανσέτα, σάλτσα ψητής τομάτας με sriracha και τριμμένο ξερό ανθότυρο θα χρειαστείτε
Ρύζι Arborio 500gr ![]()
Κρεμμύδι 200gr
Θυμάρι Knorr Primerba 10gr ![]()
Κρασί λευκό Ζιτσα Βοροινος Οινος 200gr ![]()
Καπνιστή πανσετα Κασσακης 200gr ![]()
Grana Ppandano τριμμένο 100gr ![]()
Αβγά Ηπειρώτικα 3 τεμάχια ![]()
Breadcrumbs 300gr ![]()
Τομάτες 700gr
Σκόρδο Knorr Primerba 50gr ![]()
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 100gr ![]()
Αλάτι 10gr ![]()
Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr ![]()
Sriracha sauce 20gr ![]()
Ανθότυρο ξερό 150gr ![]()
Αλεύρι 200gr ![]()
Fond κοτόπουλο Knorr 1lt ![]()
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε μαζί με την πανσετα σε κυβακια και το θυμάρι. Έπειτα ριχνουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Παίρνουμε το 1/4 της ποσότητας και το πολτοποιούμε. Το προσθέτουμε πάλι στο ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις τομάτες στα 6 και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. Έπειτα τις περνάμε από μπλέντερ και προσθέτουμε τη Sriracha δοκιμάζουμε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι. Όταν κρυώσει το μίγμα του ρυζιού το χωρίζουμε σε 30 ίσα μέρη και το πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία καταψύχουμε. Πανάρουμε το ρύζι με αλεύρι - αβγό – πανκο. Τηγανίζουμε τα αραντσινι στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε σε ημιβαθυ πιάτο τη σάλτσα, από πάνω 3 αραντσινι και ξύνουμε με αποφλοιωτή λίγο ξερό ανθότυρο σε φλοίδες. Γαρνίρουμε το πιάτο με φρεσκοτριμμενο μαύρο πιπέρι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στη σάλτσα
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ


