Σαλάτα σίκορε, αχλάδια, πέστο από καρύδια, μπέικον και πέρλες ροκφόρ

Για τη σαλάτα σίκορε, αχλάδια, πέστο από καρύδια, μπέικον και πέρλες ροκφόρ θα χρειαστείτε:

 

Αντιβ σικορε 100gr

Αντίδι σγουρό 50gr

Αχλάδια 150gr

Καρύδια 30gr

Σταφυλελαιο 10gr

Λευκό βαλσαμικο παν 10gr

Ροκφόρ 30gr

Πανσετα καπνιστή Κασσακης 60gr

Πέρλες ροκφορ Perlas Cataliment 10gr

Ηλιέλαιο Promar 30gr

Σχοινοπρασσο 10gr

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr

Grana pandano 20gr

Αλάτι 10gr

Πιπέρι φρέσκο 10gr

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια. Κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κλείνουμε σε σακούλα μαγειρέματος και τα ρίχνουμε στο roner για 60 λεπτά στους 61 βαθμούς να ψηθούν. Χτυπάμε σε μπλέντερ τα καρυδιά το σκόρδο την παρμεζάνα και το μισό ηλιέλαιο και φτιάχνουμε το πεστο. Κόβουμε το μπέικον σε μικρό καρέ και το σοτάρουμε με το υπόλοιπο ηλιέλαιο να καραμελώσει. Σε μια μπασινα ρίχνουμε το μπέικον με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το σταφυλελαιο το ροκφόρ το λευκό βάλσαμο. Ανακατεύουμε καλά και για να δώσουμε γεύση προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Διατηρούμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε πριν την χρήση του. Πλένουμε το σγουρό αντίδι και καθαρίζουμε προς χρήση μόνο το λευκό εσωτερικό του. Κόβουμε κατά μήκος το αντιβ σικορε και ανοίγουμε ένα- ένα τα φύλλα του. Τα ρίχνουμε σε μια μπασινα και τα μαρινάρουμε με το dressing. Στήνουμε στο πιάτο κυκλικά με το σγουρό αντίδι στο κέντρο και περιχύνουμε το dressing. Γαρνίρουμε με το πεστο καρυδιού και τις πέρλες από το ροκφόρ και ψιλές φέτες από το ψημένο αχλάδι.