Λαιμός αρνιού με κριθαράκι στη γάστρα.

Για τον λαιμό αρνιού στιφάδο με κριθαράκι στη γάστρα θα χρειαστείτε:

 

Λαιμός αρνιού κατεψυγμένος Silver Ferns Farm 200gr

Πανσέτα καπνιστή Κασσάκης 100gr

Δενδρολίβανο Knorr Primerba 10gr

Κρασί κόκκινο Ζιτσα Βοροινος Οινος 300gr

Ξύδι κόκκινο ΠΑΝ 100gr

Ζωμός βοδινό Knorr Fond 20gr

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 20gr

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr

Κρεμμύδια κοκκάρι 200gr

Κρεμμύδια ξερά 200gr

Τομάτα πούλπα De Rica 200gr

Κριθαράκι μέτριο Misko 100gr

Αλεύρι Elbisco 20gr

Μπαχάρι ολόκληρο 10gr

Δαφνόφυλλα 10gr

Αλάτι 10gr

Πιπέρι μαύρο τριμμένο Master Blend 10gr

Μυζύθρα ξερη 50gr

 

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε τους αρνισιους λαιμούς από τυχόν λίπη και ίνες. Τους μαρινάρουμε με αλάτι και φρέσκο πιπέρι και τους αλευρώνουμε. Στη συνέχεια, τους σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, τους αφαιρούμε από το σκεύος και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πανσέτα σε κύβους, το σκόρδο, το μπαχάρι και το δενδρολίβανο. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μία γάστρα μαζί με τους αρνίσιους λαιμούς. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε καρέ κόψιμο, τα κρεμμυδάκια στιφάδου, αλάτι, πιπέρι και τα δαφνόφυλλα και ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 90 λεπτά.

Όταν ολοκληρωθούν τα 90 λεπτά, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αν τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι σβήνουμε το φούρνο.

Για το σερβίρισμα προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένη ξερή μυζήθρα.