Καγιανάς με βουβαλίσιο καβουρμά και τρούφα

Για τον καγιανά με βουβαλίσιο καβουρμά θα χρειαστείτε:

 

Καβουρμάς βουβαλίσιος Μπορας 100gr

Αβγά φρέσκα μέτρια Ηπειρώτικα 1 τεμάχιο

Τομάτα 200gr

Κρεμμύδι ξερό 50gr

Πιπεριά Φλωρίνης 30gr

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 10gr

Μαγειρικό λίπος Phase 60gr

Πάστα θυμάρι Knorr Primerba

Ελαιόλαδο με άρωμα λευκής τρούφας 1gr

Ανθότυρο καλαθάκι Αρβανίτη 10gr

Breadcrumbs 20gr

Μαιντανός 10gr

Κύμινο Master Blend 10gr

Αλάτι 10gr

Πιπέρι μαύρο τριμμένο Master Blend 10gr

Τρουφα σε φετες 2 γρ

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το breadcrumbs στη μισή ποσότητα από το βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα. Το κρυώνουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Τις μισές ντομάτες τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τις άλλες τις κόβουμε καρέ χοντρό. Κρατάμε λίγη τριμμένη ντομάτα για το σερβίρισμα. Σωτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο το κρεμμύδι και την πιπεριά φλωρίνης κομμένα ψιλό καρέ. Προσθέτουμε στο σοτάρισμα το θυμάρι και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε την ντομάτα (τριμμένη και καρέ) στο τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να βράσουν. Αφού βράσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό και δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τα αυγά ποσέ σε ρόνερ (61,7 βαθμούς για 1 ώρα) και σπάμε το αυγό προσέχοντας να μην σπάσουμε τον κρόκο πάνω από τη σάλτσα μας. Σπάμε τον καβουρμά σε ακανόνιστα κομμάτια και τον ζεσταίνουμε στη λαδόκολλα. Θέλουμε να πάρει χρώμα και να τραγανίσει στις άκρες. Τοποθετούμε τον καβουρμά γύρω από τον κρόκο, πασπαλίζουμε με το τηγανητό breadcrumbs και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκια ντομάτα, ανθότυρο, ελαιολαδο λευκης τρουφας και φιλέτα τρούφας.