Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Ταλιάτα από sirloin μόσχου, φωλιά από πατάτες allumet, αυγό ποσέ και ζεστή μαγιονέζα με τρούφα
Για την ταλιάτα από sirloin μόσχου, φωλιά από πατάτες allumet, αυγό ποσέ και ζεστή μαγιονέζα με τρούφα θα χρειαστούμε:
Μοσχάρι κόντρα 300gr ![]()
Πατάτες 200gr
Αβγά φρέσκα μέτρια Ηπειρώτικα 1 τεμάχιο ![]()
Μαγιονέζα Hellman’s 50gr ![]()
Ελαιόλαδο με άρωμα λευκής τρούφας Δίρφυς 10gr ![]()
Ελαιόλαδο Extra παρθένο Promar 50gr ![]()
Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr ![]()
Βούτυρο 82% 100gr ![]()
Θυμάρι φρέσκο 10gr
Rama κρέμα cuisine 30gr ![]()
Αλάτι 20gr ![]()
Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr ![]()
Ηλιέλαιο 1kg ![]()
Τρούφα μαύρη φέτες σε ελαιόλαδο Δίρφυς 1gr ![]()
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την μερίδα από το λίπος του και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωμάτιου. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε από το μαντολίνο σε πολύ λεπτά στικς. Τις βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό να φύγει το πολύ άμυλο και τις διατηρούμε σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε μέχρι τους 60 βαθμούς την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνουμε την μαγιονέζα και την τρούφα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σε σιφον με 1 αμπούλα να γίνει ένα ωραίο γαλάκτωμα. Διατηρούμε στο σιφον στου 60 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 170 βαθμός και ρίχνουμε τις πατάτες να τηγανιστούν χωρίς να τις σπάσουμε αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το roner στους 61.7 βαθμούς και ρίχνουμε το αβγό ολόκληρο (με το τσόφλι) για 60 λεπτά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας καλά. Όταν το έχουμε γυρίσει από την άλλη πλευρά του ρίχνουμε μέσα το βούτυρο το σκόρδο και το θυμάρι . Ρίχνουμε συνεχώς το λιωμένο βούτυρο πάνω από κρέας με ένα κουτάλι να πάρει γεύση (και ψηνουμε εως τους 55 βαθμους μετρωντας με θερμομετρο το κρεας). Βγάζουμε από το τηγάνι το κρέας και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό περιβάλλον για 4-5 λεπτά περίπου. Κόβουμε το κρέας σε ταλιατα, σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Παίρνουμε τις πατάτες και φτιάχνουμε μια φωλιά πάνω από το κρέας. Σπάμε το αβγό και το βάζουμε στην μέση της φωλιάς βάζουμε το γαλάκτωμα με το σιφον πάνω από το αβγό και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φέτες τρούφας.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ



