Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Φιλέτο πάπιας με πουρέ παντζάρι και τομάτας, raspberries με σόγια και σάλτσα ψητού με φουντούκια
Για το φιλέτο πάπιας με πουρέ παντζάρι και τομάτας, raspberries με σόγια και σάλτσα ψητού με φουντούκια θα χρειαστείτε:
Παπιά φιλέτο 300gr ![]()
Παντζάρι φρέσκο 200gr
Τοματοπολτός De Rica 50gr ![]()
Raspberries 50gr
Knorr σάλτσα σόγιας 300gr ![]()
Knorr fond μοσχάρι 250gr ![]()
Φουντούκια ψημένα 30gr ![]()
Ελαιόλαδο extra παρθένο Promar 5lt 30ml ![]()
Βούτυρο 82% 50gr ![]()
Αστεροειδής γλυκάνισος 10gr ![]()
Αλάτι 20gr ![]()
Πιπέρι φρέσκο 10gr ![]()
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε την παπιά και την σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Χαράζουμε την επιφάνεια με το λίπος και την σοτάρουμε ελαφριά σε τηγάνι μόνο από αυτή την πλευρά. Την τοποθετούμε σε σακούλα μαγειρέματος μαζί με ένα κομμάτι βούτυρο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και κλείνουμε . Μαγειρεύουμε στους 64 βαθμούς για 1,5 ώρα και διατηρούμε στο roner. Πλένουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα καρέ ίσου μεγέθους. Τα κλείνουμε σε σακούλα μαγειρέματος μαζί με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στους 85 βαθμούς για 2,5 ώρες . Αφαιρούμε από την σακούλα τα παντζάρια και χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με την τομάτα. Περνάμε από σίτα και διατηρούμε ζεστό. Κόβουμε τα rasberries στην μέση . Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε την σόγια και ρίχνουμε τα berries σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσουν εκεί. Ρίχνουμε το fond σε κατσαρόλι και αφήνουμε να γλασάρει μέχρι να φτάσει στο 1/3 και να δυναμώσει η γεύση του. Σοτάρουμε σε βούτυρο τα φουντούκια μέχρι να πάρουνε λίγο χρώμα . Έπειτα τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουνε πούδρα και ρίχνουμε τα μισά στο γλασσαρισμένο fond. Βγάζουμε από την σακούλα το φιλέτο της πάπιας το στεγνώνουμε σε χαρτί και σοτάρουμε από την πλευρά του λίπους να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον για 2-3 λεπτά και κόβουμε κατά μήκος η σε φέτες ανάλογα με το στήσιμο. Βάζουμε τον πουρέ από το παντζάρι σαν βάση στο πιάτο και πάνω το φιλέτο της πάπιας. Γαρνίρουμε με τα berries και περιχύνουμε με την σάλτσα και πούδρα από τα φουντουκιά.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ




