Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, ταλιατέλες από σουπιά, πέστο βασιλικού, μοσχολέμονο και κρέμα από μύδια.
Για τα ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, ταλιατέλες από σουπιά, πέστο βασιλικού, μοσχολέμονο και κρέμα από μύδια θα χρειαστείτε:
Ταλιολίνι Canuti 100gr
Σουπιά 150gr
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 50gr
Μύδια 200gr
Pesto alla Genovese Ginos 30gr
Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 30gr
Κρεμμύδι φρέσκο 250gr
Φινόκιο 100gr
Κρέμα Rama 100gr
Λαιμ 50gr
Λεμόνι 100gr
Αλάτι 10gr
Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr
Βούτυρο 82% 50gr
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τη σουπιά αφαιρώντας τα εντόσθια και το κεφάλι. Ανοίγουμε το σώμα της σουπιάς τετραγωνίζοντας το και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο φινόκιο και τα μύδια να βράσουν. Αφού βράσουν για 5 λεπτά αφαιρούμε τα μύδια και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ να γίνει κρέμα και προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα από το κέλυφος. Φτιάχνουμε τη γεύση με ξύσμα από λεμόνι και 15gr ελαιόλαδο. Βγάζουμε τη σουπιά από την κατάψυξη και την κόβουμε στη μηχανή αλλαντικών σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε πάλι πίσω. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ταλιολινι για 3-4 λεπτά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το σκόρδο ολόκληρο να αρωματιστεί. Σοτάρουμε δυνατά τη σουπιά μέχρι να ροδίσει για ένα λεπτό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το πέστο, το ξύσμα από λαιμ και τα ζυμαρικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε. Σε πιάτο ρηχό και ανοικτό βάζουμε σαν βάση την κρέμα από τα μύδια και από πάνω τα ζυμαρικά σε φωλιά. Γαρνίρουμε με ξύσμα λαιμ, ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμύδι ζουλιεν.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.