Ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, ταλιατέλες από σουπιά, πέστο βασιλικού, μοσχολέμονο και κρέμα από μύδια.

Για τα ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, ταλιατέλες από σουπιά, πέστο βασιλικού, μοσχολέμονο και κρέμα από μύδια θα χρειαστείτε:

 

Ταλιολίνι Canuti 100gr

Σουπιά 150gr

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 50gr

Μύδια 200gr

Pesto alla Genovese Ginos 30gr

Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 30gr

Κρεμμύδι φρέσκο 250gr

Φινόκιο 100gr

Κρέμα Rama 100gr

Λαιμ 50gr

Λεμόνι 100gr

Αλάτι 10gr

Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr

 

Βούτυρο 82% 50gr

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τη σουπιά αφαιρώντας τα εντόσθια και το κεφάλι. Ανοίγουμε το σώμα της σουπιάς τετραγωνίζοντας το και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο φινόκιο και τα μύδια να βράσουν. Αφού βράσουν για 5 λεπτά αφαιρούμε τα μύδια και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ να γίνει κρέμα και προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα από το κέλυφος. Φτιάχνουμε τη γεύση με ξύσμα από λεμόνι και 15gr ελαιόλαδο. Βγάζουμε τη σουπιά από την κατάψυξη και την κόβουμε στη μηχανή αλλαντικών σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε πάλι πίσω. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ταλιολινι για 3-4 λεπτά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το σκόρδο ολόκληρο να αρωματιστεί. Σοτάρουμε δυνατά τη σουπιά μέχρι να ροδίσει για ένα λεπτό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το πέστο, το ξύσμα από λαιμ και τα ζυμαρικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε. Σε πιάτο ρηχό και ανοικτό βάζουμε σαν βάση την κρέμα από τα μύδια και από πάνω τα ζυμαρικά σε φωλιά. Γαρνίρουμε με ξύσμα λαιμ, ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμύδι ζουλιεν.