Pacherri με ραγού πάπιας, μανιτάρια σιμενσί και ταρτάρ από παντζάρι

Για το pacherri με ραγού πάπιας, μανιτάρια σιμενσί και ταρτάρ από παντζάρι θα χρειαστείτε:

 

Paccheri canuti 100gr 

Παπιά μπούτι 300gr 

Fond κοτόπουλο Knorr 

Μανιταριών ποικιλία δάσους Δίρφυς 10gr 

Ερυθρός ξηρός παραδοσιακός Βοροινος Ζοινος 20gr 

Κρεμμύδι ξερό 10gr

Καρότο 50gr

Πράσο 50gr

Πάστα θυμάρι Knorr Primerba 10gr 

Τομάτα πουλπα Fine De Rica 100gr 

Μανιτάρια σιμενσι λευκά 30gr 

Παντζάρια φρέσκα 100gr

Ελαιόλαδο extra παρθένο Promar 5lt 30gr 

Μαϊντανός 250gr 

Σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr 

Αλάτι 20gr 

Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr 

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Κρυώνουμε -καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρό καρέ. Φτιάχνουμε εάν ταρταρ με μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα το πράσο το κρεμμύδι κομμένα καρέ να ροδίσουν. Προσθέτουμε το μπούτι της πάπιας και σοτάρουμε και αυτό να ροδίσει προσθέτουμε την πουλπα τομάτας και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί ρίχνουμε το Fund κοτόπουλου και τα αποξ/να μανιτάρια και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου να μαλακώσει καλά αφαιρούμε το μπούτι το ξεκοκαλίζουμε και μαδάμε το κρέας και χτυπάμε την σάλτσα στο μπλέντερ. Περνάμε από σίτα και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από την παπιά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σιμενσι ελαφριά. Βράζουμε το pacherri σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά  στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα την σάλτσα της πάπιας και ανακατεύουμε μέχρι να γλασάρει και σερβίρουμε γεμίζοντας τα ζυμαρικά με ένα κουτάλι γαρνίρουμε με το τάρταρά από το παντζάρι από πάνω και τελειώνουμε με φρέσκο θυμάρι και ελαιόλαδο

 

*Όλα τα προιόντα με σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.