Κρέμα από μανιτάρια πορτσίνι με βασιλομανίταρα σοτέ, πέστο από φουντούκια και γκοργκοτζόλα.

Για την κρέμα από μανιτάρια πορτσίνι με βασιλομανίταρα σοτέ, πέστο από φουντούκια και γκοργκοτζόλα θα χρειαστείτε:

 

Μανιτάρια λευκά 100gr 

Μανιτάρια πλευρωτους φρέσκα Δίρφυς 100gr 

Ποικιλία μανιταριών fantasia σε λαδί Ginos 50gr 

Μανιτάρια King oyster φρέσκα 50gr 

Φουντούκια ψημένα 30gr 

Ελαιόλαδο εξτρά παρθένο Promar  20gr 

Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr 

Grana padano τριμμένο 10gr

Γκοργκοντζολα 20gr

Ψωμί τοστ σίτου 100gr  

Βούτυρο 82% 300gr 

Κρεμμύδι ξερό 50gr

Πράσο  30gr

Αλάτι 20gr 

Πιπέρι φρέσκο 10gr 

Κρέμα cuisine Rama 100gr 

 

Εκτέλεση:

 

Κόβουμε τις κόρες από το ψωμί και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε να γίνει μικρά κομματάκια. Τηγανίζουμε το τριμμένο ψωμί στο βούτυρο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και στραγγίζουμε το βούτυρο. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρό καρέ. Σε ένα κατσαρόλι κάνουμε ένα ραγού από το σκόρδο το πράσο και το ξερό κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε ελαφριά και προσθέτουμε και την ποικιλία μανιταριών. Ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε για 5 λεπτά .κατεβάζουμε από την φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή. Βάζουμε το κομμάτι της γκοργκοτζολα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά για το πιεστό φουντούκι (φουντούκια – σκόρδο – παρμεζάνα - ελαιόλαδο) και τα χτυπάμε. Διατηρούμε σε θερμοκρασία δωμάτιου Κόβουμε κατά μήκος το king oyster και το χαράζουμε διαγώνια από την εσωτερική πλευρά και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Σε βαθύ πιάτο σερβίρουμε το ραγού των μανιταριών και από πάνω ρίχνουμε το τηγανιτό ψωμί μέχρι να το καλύψει όλο. Από πάνω βάζουμε το πεστο φουντούκι , το king oyster και τέλος τρίβουμε με την κατεψυγμένη γκοργκοντζολα

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus