Αραντσίνι με καπνιστη πανσέτα, σάλτσα ψητής τομάτας με sriracha και τριμμένο ξερό ανθότυρο

Για το αραντσίνι με καπνιστη πανσέτα, σάλτσα ψητής τομάτας με sriracha και τριμμένο ξερό ανθότυρο θα χρειαστείτε 

 

Ρύζι Arborio 500gr 

Κρεμμύδι 200gr

Θυμάρι Knorr Primerba 10gr 

Κρασί λευκό Ζιτσα Βοροινος Οινος 200gr 

Καπνιστή πανσετα Κασσακης 200gr 

Grana Ppandano τριμμένο 100gr 

Αβγά Ηπειρώτικα 3 τεμάχια 

Breadcrumbs 300gr 

Τομάτες 700gr

Σκόρδο Knorr Primerba 50gr 

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Promar 100gr 

Αλάτι 10gr 

Πιπέρι φρέσκο σε κόκκους 10gr 

Sriracha sauce 20gr 

Ανθότυρο ξερό 150gr 

Αλεύρι 200gr

Fond κοτόπουλο Knorr 1lt 

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε μαζί με την πανσετα σε κυβακια και το θυμάρι. Έπειτα ριχνουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Παίρνουμε το 1/4 της ποσότητας και το πολτοποιούμε. Το προσθέτουμε πάλι στο ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις τομάτες στα 6 και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. Έπειτα τις περνάμε από μπλέντερ και προσθέτουμε τη Sriracha δοκιμάζουμε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι. Όταν κρυώσει το μίγμα του ρυζιού το χωρίζουμε σε 30 ίσα μέρη και το πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία καταψύχουμε. Πανάρουμε το ρύζι με αλεύρι - αβγό – πανκο. Τηγανίζουμε τα αραντσινι στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε σε ημιβαθυ πιάτο τη σάλτσα, από πάνω 3 αραντσινι και ξύνουμε με αποφλοιωτή λίγο ξερό ανθότυρο σε φλοίδες. Γαρνίρουμε το πιάτο με φρεσκοτριμμενο μαύρο πιπέρι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στη σάλτσα

 

*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus